3D τηλεόραση από το 2010

Απλώς στην Ελλάδα ίσως να χρειαστεί να κάνουμε λίγο παραπάνω υπομονή

3D τηλεόραση από το 2010
Δεν είναι και τόσο μεγάλες οι αλλαγές

Η απουσία -με ελάχιστες εξαιρέσεις- νέων τηλεοράσεων από τη φετινή IFA είχε ως αποτέλεσμα οι μεγάλοι κατασκευαστές να στραφούν σε άλλες λύσεις για να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες των περιπτέρων τους, αλλά και να προετοιμάσουν τους καταναλωτές. Κάπως έτσι, το κεντρικό θέμα στο εκθεσιακό κέντρο του Βερολίνου (Messe) δεν είναι άλλο από τη 3D τηλεόραση.

Για τη Sony, σας ενημερώσαμε ήδη, ενώ επιπλέον Panasonic και Philips ασχολούνται εκτενώς με το θέμα. Μάλιστα, η Panasonic έχει και αυτή στο περίπτερο της τηλεοράσεις για να απολαύσει κάποιος 3D προβολές, ενώ υπάρχει και σε αποκλειστικότητα το preview της νέας 3D ταινίας του Τζέιμς Κάμερον (του σκηνοθέτη του Τιτανικού και του Εξολοθρευτή για όσους το ξέχασαν), το Avatar, για μία πρώτη γεύση τρισδιάστατης απεικόνισης.

Άπαντες, όμως, λένε ότι το 2010 θα δούμε προϊόντα στα καταστήματα. Και δεν λένε και πότε ακριβώς, πολύ απλά γιατί δεν ξέρουν. Τώρα, ο κλάδος ετοιμάζει τα απαραίτητα πρότυπα για την αποθήκευση του περιεχομένου, πιθανότατα σε δίσκους Blu-ray. Μέχρι να ετοιμαστεί λοιπόν το λογισμικό, συν ότι χρειάζεται να είναι διαθέσιμοι και καμιά δεκαριά 3D τίτλοι και κάποιο κανάλι να κάνει το τολμηρό βήμα, είναι προφανές ότι μάλλον προς το 2011 θα πρέπει να προσανατολιζόμαστε.

Όσο για την Ελλάδα, το πιθανότερο είναι άπαντες να ξεκινήσουν από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει αρκετά αργότερα. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3D,ΤΖΕΙΜΣ ΚΑΜΕΡΟΝ,IFA,PANASONIC,PHILIPS,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home