43.000 χιλιόμετρα δικτύων οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα από τον ΟΤΕ

Deasy @ 19.10.2017
43.000 χιλιόμετρα δικτύων οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα από τον ΟΤΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα, φθάνοντας στην παρούσα φάση τα 43.000 χιλιόμετρα (34.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών στο δίκτυο κορμού και 9.000 χιλιόμετρα στο δίκτυο πρόσβασης). Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, σε διάστημα μόλις 8 μηνών, ο ΟΤΕ ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Α’ φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς.

Επιπλέον, το έργο δεν σταματάει εδώ καθώς στο προσεχές διάστημα και με περιθώριο ολοκλήρωσης 23 μήνες, ο Όμιλος θα προχωρήσει στην αναβάθμιση 3.000 νέων καμπινών, καθώς εγκρίθηκε από την ΕΕΤΤ η πρότασή του και για την Γ’ φάση του Κανονισμού.  

Στο τέλος του έργου, περίπου 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα, θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Cosmote για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).

ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ,ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ,OTE,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home