400.000 οι προπαραγγελίες για το Tesla Model 3

Deasy @ 21.04.2016
400.000 οι προπαραγγελίες για το Tesla Model 3

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού για το προσιτό, ηλεκτρικό Model 3 που παρουσίασε η Tesla στις αρχές του Απριλίου, καθώς οι προπαραγγελίες για το αυτοκίνητο έφθασαν ήδη τις 400.000.

Από εδώ και στο εξής ξεκινούν τα δύσκολα για την εταιρεία, η οποία θα πρέπει να παραδώσει το συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων στα τέλη του επόμενου έτους, όταν και θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του μοντέλου στην αγορά. Ένα τεράστιο στοίχημα για την αμερικάνικη εταιρεία, η οποία για τα τρία προηγούμενα μοντέλα της έχει πουλήσει συνολικά 125.000 αυτοκίνητα.

Το στοίχημα αφορά το ρυθμό παραγωγής που θα πρέπει να αυξηθεί εντυπωσιακά, από τα 15.000 αυτοκίνητα το τρίμηνο, που είναι αυτή τη στιγμή. Αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, θα χρειαστούν περίπου 6 χρόνια για να ανταποκριθεί η Tesla στις προπαραγγελίες.

Ταυτόχρονα, όπως παραδέχεται η ίδια η εταιρεία, μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες εξοπλίζεται το Model 3, αφού για να εξυπηρετηθούν οι 400.000 προπαραγγελίες θα χρειαστεί να αγοράσει όλο το παγκόσμιο απόθεμα τέτοιων μπαταριών.

Χωρίς να θέλουμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις, αρχίζουμε να συμφωνούμε με αναλυτές που θεώρησαν τεράστιο ρίσκο της Tesla την παρουσίαση (και τη δυνατότητα προπαραγγελίας) ενός αυτοκινήτου που τελικά θα διατεθεί στο τέλος του 2017. Μπορεί η αμερικάνικη εταιρεία να αποκόμισε σημαντικά κέρδη για τη μετοχή και το brand της, ωστόσο υπήρχαν αναλυτές που έκριναν ότι η συγκεκριμένη κίνηση με τόσο μακρινό χρονικό ορίζοντα δίνει την ευκαιρία σε παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, με πολύ μεγαλύτερους πόρους από την Tesla, να προετοιμαστούν και να ανακοινώσουν ταυτόχρονα ανταγωνιστικά μοντέλα.

Για την ιστορία, η αποτίμηση της Tesla στο χρηματιστήριο έχει ξεπεράσει πλέον τα 25 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας σε αξία τις  Mitsubishi, Kia και Mazda.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home