200.000 διαφημιζόμενοι στην πλατφόρμα του Instagram

Deasy @ 26.02.2016
200.000 διαφημιζόμενοι στην πλατφόρμα του Instagram
Φωτογραφία: deasy.gr

Περισσότερους από 200.000 ότι είναι οι εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν τη διαφημιστική πλατφόρμα του, μόλις (ούτε) 6 μήνες μετά την λειτουργία της. Αν και οι άνθρωποι της εταιρείες δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες σχετικά με το διαφημιστικό τζίρο, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ήδη αγγίζει πολύ μεγάλα ποσά, ενώ από το σύνολο των διαφημιζομένων το 75% προέρχεται από χώρες εκτός ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Fortune, η Credit Suisse εκτιμά ότι ο τζίρος του Instagram το τελευταίο τρίμηνο του 2015 άγγιξε τα 730 εκατομμύρια, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2016 κάνουν λόγο για τζίρο που θα κυμαίνεται κοντά στα 3,2 δισ. δολάρια (για το 2017 ανεβαίνει πάνω από τα 5 δισ).

Συγκριτικά με τα άλλα δύο μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, το Instagram έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των διαφημιζόμενων στην πλατφόρμα του Twitter (λίγο πάνω από 100.000), ενώ υπολείπεται κατά πολύ από το Facebook, στο οποίο εκτιμώνται σε περίπου δύο εκατομμύρια. Όμως, αν και είναι νωρίς, ο ρυθμός ανάπτυξης στο Instagram δείχνει να είναι πιο εκρηκτικός.

Στα παρακάτω γραφήματα μπορείτε να δείτε το διαφημιστικό τζίρο του Facebook και του Twitter τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, σε εκείνο του Facebook υπάρχει και η γεωγραφική κατανομή του.

Data curated by FindTheCompany
Data curated by FindTheCompany

 

INSTAGRAM,ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home