Τα 50αστά “γενέθλια” του Νόμου του Moore

Deasy @ 24.04.2015
Τα 50αστά “γενέθλια” του Νόμου του Moore

Πριν από 50 χρόνια, στις 19 Απριλίου 1965, δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά ο Νόμος του Moore, μία πρόβλεψη που διαμόρφωσε και συνεχίζει να διαμορφώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Gordon Moore, ένας εκ των ιδρυτών της αμερικανικής Intel, της μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργαστών παγκοσμίως, υποστήριξε ότι ο αριθμός των τρανζίστορ σε έναν μικροεπεξεργαστή θα διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια. Η πρόβλεψη αυτή έχει επαληθευτεί -σε πολύ μεγάλο βαθμό- μέχρι σήμερα και αυτό έχει βοηθήσει τις τεχνολογικές εταιρείες να προχωρούν στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων που θα εκμεταλλεύονται τη συνεχώς αυξανόμενη υπολογιστική ισχύ.

Πρακτικά, ο Νόμος του Moore καθιστά εφικτές τις περισσότερες από τις σύγχρονες καινοτομίες – την τεχνολογία wearable, την ανάλυση γονιδιώματος, τις έξυπνες πόλεις – και βοηθάει την βιομηχανία να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα προβλήματα και να μετασχηματίσει εντυπωσιακές ιδέες σε κερδοφόρα επιχειρηματικά σχήματα. Όπως αναφέρει σε σχετικό σημείωμα της η Intel, επί 50 χρόνια, ο Νόμος του Moore υπολογίζει με ακρίβεια μετρονόμου το ρυθμό της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Αυτή η διορατικότητα υπήρξε το εύφορο θεμέλιο, πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε και από το οποίο ξεπήδησε η μοντέρνα τεχνολογία, και ανέτειλε η εποχή της ψηφιοποίησης και των προσωπικών ηλεκτρονικών.

 

Νόμος του Moore,INTEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home