Ξεκίνησαν οι υπηρεσίες κινητής της Google

Αλλά κατ’ αρχήν αφορούν μόνο τους Αμερικανούς κατόχους Nexus 6 συσκευών

Ξεκίνησαν οι υπηρεσίες κινητής της Google

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν και η Google ανακοίνωσε το Project Fi, που είναι η πρώτη απόπειρα του διαδικτυακού κολοσσού να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Προς το παρόν, η υπηρεσία είναι σε πιλοτικό στάδιο. Χρειάζεται να είσαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συσκευή σου να είναι το Nexus 6 –το οποίο η Google έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με τη Motorola- και επιπλέον να πάρεις και τη σχετική πρόσκληση. Όμως, από εκεί πέρα αρχίζει το ενδιαφέρον, καθώς η Google έχει μία διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά τον τρόπο χρέωσης.

Το βασικό πλάνο που περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις και γραπτά μηνύματα κοστίζει 20 δολάρια το μήνα (προ φόρων). Στη συνέχεια, ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να διαλέξει πόσα GB δεδομένων χρειάζεται. Κάθε GB χρεώνεται με 10 ευρώ το μήνα. Όμως, και εδώ είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σε περίπτωση που ο χρήστης δεν χρησιμοποιήσει όλον τον όγκο των δεδομένων που έχει επιλέξει, τότε έχει επιστροφή στον επόμενο λογαριασμό του. Για παράδειγμα, αν έχει επιλέξει το πακέτο των 2 GB που κοστίζει 20 δολάρια και κάνει χρήση 1,4 GB δεδομένων, τότε του επιστρέφονται 6 δολάρια! Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του χωρίς επιπλέον κόστος σε περισσότερες από 120 χώρες, κάτι πολύ σημαντικό για τους Αμερικανούς χρήστες.

Η Google, όπως είναι προφανές, δεν έχει δημιουργήσει το δικό της δίκτυο από σταθμούς βάσης και κεραίες. Συνεργάζεται με την T-Mobile USA και τη Sprint, τους δύο μικρότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ με τη Google να λειτουργεί ως ένας εικονικός πάροχος (MVNO). Μία διαφορά ακόμη είναι πως η συσκευή, με τη χρήση ειδικού λογισμικού, επιλέγει αυτόματα την καλύτερη δυνατή σύνδεση προκειμένου να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αν το Nexus 6 μπορεί να αλλάζει από το δίκτυο LTE της T-Mobile σε αυτό της Sprint ανάλογα με το ποιο προσφέρει την καλύτερη κάλυψη. Επίσης, η Google έχει πιστοποιήσει χιλιάδες ανοικτά (δηλαδή χωρίς κωδικό πρόσβαση) WiFi hotspots, στα οποία η συσκευή συνδέεται αυτόματα, ανάλογα με το ποια υποδομή προσφέρει την καλύτερη δυνατή σύνδεση.

MVNO,Project Fi,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home