20% αύξηση των PCs στη Δυτική Ευρώπη

Deasy @ 28.01.2015
20% αύξηση των PCs στη Δυτική Ευρώπη

Παραπάνω από θετικά παρέμειναν τα σημάδια που έδωσε το 2014 στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Δυτική Ευρώπη, οι ρυθμοί αύξησης της οποίας παραμένουν στο επίπεδο του +20%, όπως καταγράφεται από την τελευταία έκθεση της εταιρείας Contect για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Αύξηση η οποία δημιουργεί προσδοκίες για περαιτέρω βελτίωση μέσα στο 2015.

Οι πολύ θετικές επιδόσεις αποδίδονται από την Context σε δύο κύριους παράγοντες:

-          στην αύξηση της ζήτησης από τους τελικούς καταναλωτές, η οποία πλησίασε τα επίπεδα του 24% (συγκρίνοντας το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013), με τις πωλήσεις προς επιχειρήσεις να ενισχύονται κατά 14,9%

-          στην αύξηση των πωλήσεων των notebooks, η οποία κινήθηκε στο 23%, με το θετικό πρόσημο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές να παριορίζεται στο 10,9%.

Από τις 10 χώρες που εξετάζει η έκθεση, μοναδική παραφωνία στα θετικά ποσοστά που παρουσιάζονται είναι η Ελβετία, στην οποία ο ρυθμός ήταν αρνητικός μόλις κατά 1,9%. Από την άλλη πλευρά, η μεγαλύτερη αύξηση της αγοράς παρουσιάζεται στην Ισπανία όπου ξεπέρασε το 40%, με την Ολλανδία (31,6%) και τη Γαλλία (26,4%) να ακολουθούν. Επιδόσεις άνω του 20% είχαμε και στην Αγγλία αλλά και στην Τσεχία

Σύμφωνα με την έκθεση, αντίθετη είναι η εικόνα στα tablets, όπου το τελευταίο τρίμηνο έκλεισε με πτώση άνω του 9%, επίδοση που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην εντυπωσιακή πτώση της ζήτησης των Android tablets που άγγιξε το 21,9% και εν τέλει στον μεγαλύτερο (από το αναμενόμενο) κύκλο ζωής των προϊόντων, μια παράμετρος στην οποία έχουν αναφερθεί και προηγούμενες έρευνες.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home