Τα εντυπωσιακά νούμερα του Instagram

Deasy @ 11.12.2014
Τα εντυπωσιακά νούμερα του Instagram

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το Instagram πρόσθεσε 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε ένα διάστημα μόλις 8 μηνών, ξεπερνώντας το Twitter στη λίστα των δημοφιλέστερων κοινωνικών μέσων. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας, οι ενεργοί χρήστες του Instagram έφθασαν αυτό το μήνα τα 300 εκατομμύρια, όταν η αμέσως προηγούμενη καταμέτρηση του Μαρτίου του 2014 έδινε στο ίδιο μέσο 200 εκατομμύρια.

Με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης, το Instagram προσθέτει περίπου 360.000 λογαριασμούς κάθε μέρα, ενώ εντυπωσιακή είναι η διείσδυσή του πλέον σε διεθνές επίπεδο, καθώς το 70% των χρηστών βρίσκεται εκτός ΗΠΑ. Επιπλέον, ο μέσος αριθμός φωτογραφιών που ανεβαίνουν στο συγκεκριμένο μέσο κάθε μέρα φθάνει τα 70 εκατομμύρια, με τον συνολικό αριθμό που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα να ξεπερνάει τις 30 δισ. φωτογραφίες.  

Μια ακόμα σημαντική παράμετρος της είδησης είναι ότι πλέον το Instagram βρίσκεται πιο πάνω σε επίπεδο δημοτικότητας από το Twitter, το οποίο τον προηγούμενο Οκτώβριο ανακοίνωσε 284 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Εντυπωσιακή είναι η διαφορά και στο μέσο αριθμό νέων λογαριασμών ανά ημέρα, καθώς το Twitter προσθέτει 160.000 χρήστες.

Στις χθεσινές ανακοινώσεις του Instagram έγινε γνωστό ότι θα πιστοποιηθούν και οι λογαριασμοί που ανήκουν σε brands, λαμβάνοντας ένα σχετικό budge που θα υποδεικνύει την αυθεντικότητά τους.

INSTAGRAM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home