Η PCCW Global εξαγοράζει την ελληνική Crypteia Networks

Η ελληνική εταιρεία δραστηριοποιείται στην παροχή λύσεων ασφάλειας για επιχειρήσεις.

Deasy @ 20.10.2014
Η PCCW Global εξαγοράζει την ελληνική Crypteia Networks
Ο Marc Halbfinger, CEO της PCCW Global με τον Γιάννη Γκιόκα, ιδρυτή και CEO της Crypteia Networks.

Μια σημαντική εξαγορά και ένα ακόμα παράδειγμα για το ταλαντούχο δυναμικό στον τομέα software engineering που υπάρχει στην Ελλάδα είναι η σημερινή εξαγορά της Crypteia Networks από την PCCW Global.

Η ελληνική Crypteia Networks δραστηριοποιείται στην παροχή καινοτόμων λύσεων security-as-a-service, βοηθώντας επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ψηφιακές απειλές νέας γενιά. Βάσει της συμφωνίας, η Crypteia Networks θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ξεχωριστό brand, επωφελούμενη από τη διεθνή παρουσία και την ευρεία πελατειακή βάση της PCCW Global, ώστε να επιταχύνει την παγκόσμια επέκταση της. Σήμερα, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει λύσεις σε περισσότερους από 150 πελάτες, σε διάφορες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Το πελατολόγιο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από εταιρείες υπηρεσιών και λιανεμπορίου έως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς και παρόχους κρίσιμων υποδομών. Στις λύσεις της Crypteia Networks συγκαταλέγεται η πλατφόρμα αναφορών και ειδοποιήσεων MOREAL της Crypteia, η οποία διαθέτει χαρακτηριστικά και λύσεις Security Incident & Event Management. Η πλατφόρμα μπορεί να λειτουργήσει με βάση το cloud, καθώς και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό περιβάλλον, ενώ μπορεί να συσχετίζει και να αναλύει δεδομένα στο δίκτυο του πελάτη, δεδομένα στο παγκόσμιο δίκτυο και συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με απειλές. Με αυτόν τον τρόπο, εντοπίζει πιθανές εξελιγμένες απειλές. Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από το Διεθνές Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφαλείας (Global Security Operation Center) της Crypteia.

Από την άλλη πλευρά, η PCCW Global θα προσφέρει τις λύσεις της Crypteia ως μέρος του χαρτοφυλακίου managed network services, που διαθέτει σε πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Η PCCW Global αποτελεί βραχίονα διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ, ενώ η Crypteia Networks ιδρύθηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία Γιάννη Γκιόκα. Πρόσφατα, η εταιρεία ήταν μεταξύ των επιλαχόντων για δύο ιδιαίτερα αναγνωρισμένα βραβεία, το MassChalenge 2014 (βραβείο από επιχειρηματικό accelerator με έδρα τις Η.Π.Α.) και το European Enterprise Network Award 2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home