Ξεκινάει το ταξίδι του ο «Οδυσσέας»

Το 1o κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας για παιδιά στην Ελλάδα.

Deasy @ 16.10.2014
Ξεκινάει το ταξίδι του ο «Οδυσσέας»

Το όνομά του αναμφίβολα συμβολικό. Ο λόγος για τον Οδυσσέα, το πρώτο κινητό εργαστήριο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας για παιδιά στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία του Οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Ο «Οδυσσέας» αποτελεί ένα Κινητό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που δίνει τη δυνατότητα στο «Χαμόγελο του παιδιού» να παρέχει τις υπηρεσίες του πανελλαδικά και να αντιμετωπίζει τα κοινωνικά θέματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» απόλυτα ασφαλές για κάθε επισκέπτη, μικρό και μεγάλο, με απόλυτη αυτονομία και εξοπλισμένο με: τηλεφωνικό κέντρο, φωτοβολταϊκό σύστημα εναλλακτικής ενέργειας, δορυφορική κεραία, 10 εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες, 35 θέσεις εργασίας με πρόσβαση στο internet, smart TVs, Laptops, Tablets και Smart phones. Μεταξύ άλλων παρέχει δυνατότητα διασύνδεσης του τηλεφωνικού του κέντρου με την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» καθώς και με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα παιδιά 116000».

Οι βασικές δράσεις που θα υλοποιούνται στον «Οδυσσέα» είναι η ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούν στα παιδιά, η κοινωνική και ψυχολογική στήριξη παιδιών και οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης, η δυνατότητα αιμοδοσίας σε συνεργασία με τα τοπικά Νοσοκομεία / Κέντρα Υγείας, η δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, η συμμετοχή των παιδιών σε διαδικτυακές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω του YouSmile.

Την πρωτοβουλία αγκάλιασε και ένας πολύ μεγάλος αριθμός εταιρειών από το χώρο της τεχνολογίας, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν ώστε να πάρει σάρκα και οστά.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home