«Χάρτης» υγείας για την Ελλάδα από το Doctoranytime

Deasy @ 22.09.2014
 «Χάρτης» υγείας για την Ελλάδα από το Doctoranytime

Με αφορμή τα 2 χρόνια λειτουργίας του, το doctoranytime,  συγκέντρωσε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την συμπεριφορά και τις προτιμήσεις χιλιάδων ασθενών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για την πραγματοποίηση των ιατρικών ραντεβού τους.

Συνοπτικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρακάτω στοιχεία-ευρήματα:

- Στην κορυφή των ιατρικών ειδικοτήτων με τα μεγαλύτερο αριθμό ραντεβού βρίσκονται οι ειδικότητες του γυναικολόγου και του δερματολόγου.

- Η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται πρώτη σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ (ποσοστά 52,12%  και 47,87% αντίστοιχα).

- Οι Έλληνες φαίνεται να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, με δεδομένο ότι τα ραντεβού μέσω διαδικτύου σε γιατρούς/διαγνωστικά κέντρα υπερίσχυσαν σημαντικά έναντι του τηλεφωνικού ραντεβού (ποσοστό 79% και 21% αντιστοίχως).

- Οι αιματολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες «φιγουράρουν»  πρώτες στην λίστα των δημοφιλών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι Έλληνες σε 50 διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

- Ο μέσος όρος αξιολόγησης των γιατρών από τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το doctoranytime είναι 4.5/5 ενώ οι ιατρικές ειδικότητες που έχουν λάβει τις περισσότερες αξιολογήσεις από ασθενείς είναι κατά σειρά οι γυναικολόγοι- μαιευτήρες, οι δερματολόγοι και οι παθολόγοι.

- Ενδεικτικός είναι ο μέσος όρος κόστους επίσκεψης σε παθολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο μέσω του doctoranytime: το κόστος επίσκεψης κυμαίνεται σε 23 ευρώ και 37 ευρώ αντίστοιχα, με το αντίστοιχο κόστος στην Αγγλία να σκαρφαλώνει στα 65 και 120 ευρώ αντίστοιχα.

 

Συνήθειες χρηστών

Ενδιαφέρον όμως έχουν και τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις συνήθειες των χρηστών. Ειδικότερα:

-  τη Δευτέρα κλείνονται τα περισσότερα ραντεβού

-  την Τρίτη κλείνονται τα περισσότερα ραντεβού για πραγματοποίηση την ίδια μέρα

-  ο Μάρτιος είναι ο μήνας με τις περισσότερες αναζητήσεις για γιατρό

-  11:00 – 13:00 είναι οι ώρες που κλείνονται τα περισσότερα ραντεβού

-  17:00 – 19:30 οι ώρες που πραγματοποιούνται τα περισσότερα ραντεβού

Τα συμπεράσματα του doctoranytime προέρχονται από στατιστικό δείγμα 2500 γιατρών, 50 διαγνωστικών κέντρων και 17.000 ραντεβού σε ιδιωτικά ιατρεία της χώρας.

Παρακάτω, μπορείς να βρεις το σχετικό infographic

ΥΓΕΙΑ,doctoranytime.gr,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home