Στα 4,9Mbps η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet στην Ελλάδα

Ευτυχώς που συγκαταλέγεται και η Τουρκία στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να μην καταλάβουμε την τελευταία θέση, σύμφωνα με την Akamai.

Στα 4,9Mbps η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet στην Ελλάδα

Στην προτελευταία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ως προς την μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai, State of the Internet' Report.

Η τελευταία έκθεση που αφορά τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2013 δίνει στην Ελλάδα μέση ταχύτητα πρόσβασης 4,9Mbps. Ευτυχώς που στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών της Akamai περιλαμβάνεται και η Τουρκία, η οποία είναι και η μοναδική χώρα που βρίσκεται κάτω από εμάς, με μέση ταχύτητα 4,3Mbps. Την τελευταία θέση βέβαια δεν την γλυτώσαμε στο δείκτη της μέγιστης ταχύτητας, όπου σύμφωνα με την Akamai στη χώρα μας ήταν 24,7Mbps.

Ωστόσο, από τα παραπάνω υπάρχουν και θετικές ειδήσεις, καθώς συγκρίνοντας τα στοιχεία της αμέσως προηγούμενης έκθεσης της Akamai, για το τρίτο τρίμηνο του 2013, παρατηρούμε αύξηση τόσο στη μέση (κατά 0,3Mbps) όσο και στη μέγιστη (σημαντικότερη αύξηση κατά 3,5Mbps) ταχύτητα.

Ως προς τους υπόλοιπους δείκτες που δίνει η Akamai, μόλις το 3,6% των συνδέσεων αφορά ταχύτητες άνω των 10Mbps, ενώ για τις συνδέσεις άνω των 4Mbps το ποσοστό φθάνει το 51%.

 

Παγκόσμια στοιχεία

Σύμφωνα με την έκθεση, η μέση ταχύτητα σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκε (σε ετήσια βάση) κατά 27% στα 3,8Mbps, ενώ τα πρωτεία ανάμεσα στις χώρες εξακολουθεί να διαθέτει η Νότιος Κορέα (παρά τη μικρή πτώση από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο) με ταχύτητες 21,9Mbps. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Ιαπωνία, Ολλανδία, το Χονγκ Κονγκ και η Ελβετία, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι πτώση (από τρίμηνο σε τρίμηνο) εμφανίζουν οι 4 από τις 5 πρώτες χώρες. Τσεχία, Σουηδία, Λεττονία, Ιρλανδία και ΗΠΑ συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ως προς την μέγιστη ταχύτητα, τα πρωτεία περνάνε στο Χονγκ Κονγκ με 68Mbps, αφήνοντας την Κορέα στη δεύτερη θέση (64,4Mbps) και τη Σιγκαπούρη στην τρίτη θέση με 59,1Mbps.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,ΕΛΛΑΔΑ,BROADBAND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home