Διπλασιάζεται ο αριθμός των startups κάθε χρόνο

Συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου του Endeavor Greece, Χάρη Μακρυνιώτη στο Bloomberg

Deasy @ 01.04.2014
Διπλασιάζεται ο αριθμός των startups κάθε χρόνο

Στα μόλις 4 λεπτά που κρατάει η συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου του ελληνικού γραφείου του Endeavor στο Bloomberg TV ο Χάρης Μακρυνιώτης δίνει μια συνολική εικόνα για το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο αυτό μεγαλώνει.

Ο κ. Μακρυνιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσα στο 2013 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους περίπου 42.000 νέες επιχειρήσεις, όμως τα άσχημα νέα για τον ίδιο είναι ότι το 90% αυτών λειτουργούν και απευθύνονται στο παλιό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός startups (διπλασιάζεται κάθε χρόνο) που διευθύνονται από σύγχρονους επαγγελματίες, αποτελώντας τη βασική ελπιδα για να αλλάξει η αντίληψη του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό. Κύρια χαρακτηριστικά αυτών των νέων επιχειρηματιών είναι ότι μοιάζουν με τους αντίστοιχους entrepreneurs του εξωτερικού, ενώ γνωρίζουν ότι απευθύνονται στη διεθνή αγορά και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Από το σύνολο των startups στην Ελλάδα, πάνω από το 50% δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας, ενώ υπάρχουν σύμφωνα με τον κ. Μακρυνιώτη και εξαιρετικά παραδείγματα στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Αναφορά κάνει επίσης και στη βελτίωση του πλαισίου που περιβάλλει τη νέα επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τονίζοντας όμως παράλληλα τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν σε θεσμικό επίπεδο για να προβάλει λιγότερα εμπόδια.  

Παρακάτω μπορείς να δεις το βίντεο της συνέντευξης του Χάρη Μακρυνιώτη στο Bloomberg TV:

 

 

STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home