Bill Gates: Οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν στο μέλλον

Deasy @ 14.03.2014
Bill Gates: Οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν στο μέλλον

Προειδοποίηση, καμπανάκι κινδύνου, ρεαλισμός; Μιλώντας σε οικονομικό forum στην Washington, The American Enterprise Institute, ο Bill Gates δήλωσε μεταξύ άλλων ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας, κυρίως λόγω των αυτοματοποιημένων διαδικασιών που προσφέρει η ανάπτυξη του software.

“Η υποκατάσταση οδηγών, σερβιτόρων, νοσοκόμων από το software εξελίσσεται. Με το πέρασμα του χρόνου η τεχνολογία θα μειώσει τη ζήτηση εργασίας, ιδιαίτερα στα χαμηλότερα στρώματα σε επίπεδο προσόντων. Σε 20 χρόνια από τώρα, η ζήτηση εργασίας θα είναι σημαντικά χαμηλότερη σε αρκετούς τομείς και δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι το έχουν αντιληφθεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Bill Gates, προσθέτοντας ότι δεν υπέρ της αύξησης του βασικού μισθού, καθώς κάτι τέτοιο θα αποθαρρύνει τους εργοδότες να προσλάβουν προσωπικό στις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων, επιταχύνοντας το φαινόμενο.

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος φαίνεται θετικός σε ένα σενάριο μείωσης της φορολογίας, γεγονός που θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προβούν σε προσλήψεις.

Πηγή: Business Insider

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home