100.000 ευρώ για την Tribe από το Openfund

Η Tribe αναπτύσσει αισθητήρες για αθλητικό ρουχισμό

Deasy @ 13.03.2014
100.000 ευρώ για την Tribe από το Openfund

«Τα όρια της επιστημονικής φαντασίας πλησιάζει το αποτέλεσμα που βλέπουμε στα εργαστήρια με την τεχνολογία της Tribe», δήλωσε ενδεικτικά ο Γεώργιος Κασσελάκης, εταίρος του Jeremie Openfund II, σχολιάζοντας την επένδυση του τελευταίου στην ελληνική ακριτική εταιρεία από την Κομοτηνή, προσθέτοντας ότι «η τεχνολογία της Tribe επιτρέπει για πρώτη φορά σε αθλούμενους να βλέπουν ζωτικά στοιχεία του σώματός τους σε πραγματικό χρόνο».

Σκοπός λοιπόν της εταιρείας στην οποία το Jeremie Openfund II επένδυσε 100.000 ευρώ είναι η δημιουργία αισθητήρων αθλητικής δραστηριότητας (wearable activity tracker) που είναι για πρώτη φορά ενσωματωμένος σε αθλητικό ρουχισμό.

Αξιοποιώντας ανεπαίσθητα μικρά ηλεκτρονικά κυκλώματα, η Tribe φιλοδοξεί να παρέχει μετρήσεις της φυσικής κατάστασης ενός αθλητή σε πραγματικό χρόνο. Η δυνατότητα αναπαραγωγής των εργαστηριακών συνθηκών παρακολούθησης εκτός εργαστηρίου αναμένεται να προκαλέσει τη βελτίωση επιδόσεων και συνάμα την μείωση της πιθανότητας τραυματισμών.

Η τετραμελής ομάδα της Tribe εργάζεται ήδη για τη δημιουργία λειτουργικού πρωτοτύπου και την ολοκλήρωση των σχετικών πειραμάτων σε πραγματικές συνθήκες, τα οποία και αναμένονται εντός μερικών μηνών.

STARTUPS,OPENFUND,TRIBE,WEARABLE ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home