Περισσότερες από 5,6 δισ. οι συνδρομές smartphone το 2019

Deasy @ 11.11.2013
Περισσότερες από 5,6 δισ. οι συνδρομές smartphone το 2019

Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη του mobile broadband και ταυτόχρονα της αγοράς δεδομένων μέσω δικτυών κινητής τηλεφωνίας δίνει η τελευταία έκθεση της Ericsson, Ericsson Mobility Report.

Ειδικότερα, η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να φτάσουν τα 9,3 δισ. παγκοσμίως μέχρι το 2019 και περισσότερο από το 60% εξ αυτών - 5,6 δισ. - θα είναι συνδρομές για smartphones. Είναι ενδεικτικό το στοιχείο ότι για να αγγίξει η παγκόσμια αγορά το 1 δισ. συνδρομών για smartphones χρειάστηκε να περάσουν περίπου 5 χρόνια, ενώ για να φθάσουμε τα 2 δισ. θα χρειαστούν λιγότερα από δύο.

Για την υποστήριξη της χρήσης των smartphones, τα δίκτυα WCDMA/HSPA αναμένεται να καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2019, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη των 4G/LTE δικτύων αναμένεται να αγγίξει τα δύο τρίτα (65%) του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αυτή τη στιγμή, η έκθεση δείχνει ότι τα smartphones αντιπροσωπεύουν περίπου το 25 με 30% του συνόλου των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο αποτελούν την πλειοψηφία (55%) των κινητών τηλεφώνων που πουλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Όσον αφορά τη διακίνηση δεδομένων από έξυπνες κινητές συσκευές, η έκθεση προβλέπει ότι θα αυξηθεί κατά 10 φορές μεταξύ 2013 και 2019, φτάνοντας τα 10 exabytes. Η διακίνηση βίντεο αυξάνεται κατά 55% σε ετήσια βάση και θα αποτελεί περισσότερο από το 50% των διακινούμενων δεδομένων ενώ η κοινωνική δικτύωση και οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα αντιπροσωπεύουν αμφότερες περίπου 10% το 2019.

Αυτή η έκδοση του Ericsson Mobility Report περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω ανάλυση του App Coverage (μια νέα προσέγγιση για την αξιολόγηση της απόδοσης του δικτύου και της εμπειρίας του χρήστη) με ιδιαίτερη έμφαση στους εσωτερικούς χώρους και τα αστικά περιβάλλοντα. Η καλή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας είναι πλέον μια σημαντική πτυχή της ζωής για πολλούς αφού κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων πέντε παραγόντων ικανοποίησης από τη ζωή στην πόλη. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των διακινούμενων δεδομένων μέσω κινητών προέρχεται από τις πόλεις, η Ericsson συγκρίνει τρεις διαφορετικές στρατηγικές για την παροχή κάλυψης σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας λογισμικό προσομοίωσης για να προβλέψει την έκταση της κάλυψης εφαρμογών σε πολυώροφα κτίρια.

Το σύνολο της έκθεσης Ericsson Mobility Report μπορείτε να βρείτε εδώ

SMARTPHONES,MOBILE BROADBAND,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home