Τελειώνει η αναλογική εκπομπή τηλεόρασης από τον Υμηττό

Deasy @ 08.06.2012
Τελειώνει η αναλογική εκπομπή τηλεόρασης από τον Υμηττό

Τερματίζουν τη λειτουργία τους στις 20 Ιουλίου οι πομποί των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που εκπέμπουν από τον Υμηττό.

Οπως ανακοίνωσε η Digea αναμένεται και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών. Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη;

Αν έχεις τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος MPEG-4 δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσεις (αν δεν το έχεις κάνει) τη λειτουργία της λήψης σήματος μέσω του συγκεκριμένου υποσυστήματος (του αποκωδικοποιητή δηλαδή).

Αν, τώρα, έχεις  τηλεόραση παλαιότερης τεχνολογίας και επιθυμείς να βλέπεις τα προγράμματα των σταθμών της Digea (Alpha, ANT1, Μακεδονία, Mega, Skai, Star, Alter) θα πρέπει να προμηθευτείς αποκωδικοποιητή. Το κόστος ξεκινά από τα 25 ευρώ πάνω κάτω και η εγκατάσταση είναι -συνήθως- πανεύκολη. Συνδέεις την κεραία με τον αποκωδικοποιητή, συνδέεις τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση (θυμίσου κατά την αγορά του αποκωδικοποιητή να βεβαιωθείς πως τα απαραίτητα καλώδια περιλαμβάνονται στη συσκευασία ή να προμηθευτείς χωριστά τα καλώδια) και από εκεί και πέρα ρίξε μια ματιά στις οδηγίες χρήσης για το πώς θα βρεις τα κανάλια.

Τώρα, αν λαμβάνεις εικόνα από κάποιο άλλο κέντρο εκπομπής και όχι από τον Υμηττό όλα τα ανωτέρω δεν σε πολυενδιαφέρουν, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά να βλέπεις ό,τι και αν βλέπεις και όταν υπάρξει εξέλιξη από την Digea θα σε ενημερώσουμε.

Υπενθυμίζουμε πως η ΕΡΤ με επιχείρημα τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα καθυστερήσει την κατάργηση της αναλογικής μετάδοσης.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,DIGEA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home