Συμβουλές για online αγορές

Τι συνιστά η ESET για χριστουγεννιάτικα ψώνια στο Internet χωρίς προβλήματα

Συμβουλές για online αγορές

Όσο και αν θεωρείς ότι γνωρίζεις το Internet, πάντα είναι καλό να διαβάζεις ορισμένες συμβουλές των πλέον ειδικών προκειμένου να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Ιδίως, όταν αφορά αγορές μέσω Διαδικτύου. Κρίμα δεν είναι να χαλάσει η χριστουγεννιάτικη διάθεση σου;

Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει τον κόπο να διαβάσει κάποιος τις τελευταίες συμβουλές της ESET, μίας γνωστής εταιρείας ασφάλειας, για ασφαλείς χριστουγεννιάτικες online αγορές.

1. Ελέγξτε τη συσκευή από όπου θα πραγματοποιήσετε αγορές: Όπως το αμάξι σας χρειάζεται έναν έλεγχο πριν κάνει το μακρύ ταξίδι, ο υπολογιστής σας ίσως χρειαστεί λίγη προσοχή πριν συνδεθείτε για τα ψώνια σας. Βελτιώστε την προστασία του, αναβαθμίζοντας και επιδιορθώνοντας τον browser σας, το λειτουργικό σας σύστημα και το anti-malware του.

2. Προτιμήστε γνωστά sites: Κάντε τις αγορές σας από ιστοσελίδες που έχουν εδραιώσει τη φήμη ότι κάνουν αυτό ακριβώς που διαφημίζουν, παρέχοντας ακριβείς περιγραφές εμπορεύματος και παραδίδοντάς το σε καλή κατάσταση και στην ώρα του.

3. Να είστε προσεκτικοί με τις «απίστευτες» προσφορές: Αν δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι ψεύτικο, ειδικά αν πρόκειται για μία απίστευτη προσφορά σε ένα από τα πιο περιζήτητα προϊόντα της εποχής. Τέτοιες προσφορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικές, αλλά είναι πραγματικά πιο ασφαλές να αποφύγετε το κλικάρισμα σε συνδέσμους που προσφέρουν αγαθά, υπηρεσίες και δωροκάρτες σε απίθανα χαμηλές τιμές, είναι απλά πολύ διακινδυνευμένο. Βέβαια δεν είναι όλοι οι φορείς προσφορών απατεώνες, αλλά αναρωτηθείτε αν τα υποσχόμενα κέρδη αξίζουν το ρίσκο (ή googlάρετε την προσφορά και τον φορέα της για να διασταυρώσετε τι λένε οι άλλοι)

4. Επιμείνετε σε ασφαλείς συναλλαγές: Όταν έχετε φτάσει στη διαδικασία παραγγελίας σε μία ιστοσελίδα, ελέγξτε ώστε να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείται SSL, το βασικό σε ασφαλείς αγορές που μπορείτε να διαπιστώσετε με ποικίλους τρόπους. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε https ή shttp μπροστά από την διαδικτυακή διεύθυνση αντί για http. Επίσης ίσως υπάρχει ένα σύμβολο κλειδαριάς ή κλειδιού στο παράθυρο του browser. Χρησιμοποιώντας SSL, κρυπτογραφούνται οι ανταλλαγές πληροφοριών, όπως αυτές της πιστωτικής σας κάρτας, έτσι ώστε να μην μπορούν διαβαστούν. Όταν υπάρχει αμφιβολία, μία γρήγορη αναζήτηση στο Google της λέξης “scam” ή “fraud” μαζί με το site θα σας αποκαλύψει αν η συγκεκριμένα σελίδα έχει ιστορικό προβλημάτων.

5. Σκεφτείτε πριν δράσετε: Προσοχή σε επείγουσες προσφορές που καταφθάνουν από εκούσια mail ή ισχυρίζονται ότι είναι από φίλους ή σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αν πιστεύετε ότι η προσφορά είναι αληθινή, ανοίξτε τον browser και πληκτρολογήστε το όνομα της σελίδας κατευθείαν στη μπάρα διευθύνσεων. Αυτή η κίνηση θα σας προφυλάξει από καμουφλαρισμένα links που οδηγούν σε ψεύτικα websites.

E-SECURITY,ONLINE SHOPPING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home