Νέα διαρροή προσωπικών στοιχείων στο Facebook

Το θέμα αφορά πολλά εκατομμύρια χρήστες, καθώς εμπλέκονται μερικές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές του Facebook.

Deasy @ 19.10.2010
Νέα διαρροή προσωπικών στοιχείων στο Facebook

Νέο ζήτημα διαρροής προσωπικών στοιχείων των χρηστών του Facebook προέκυψε τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το πρόβλημα αφορά τη διαρροή δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ονοματεπωνύμων των χρηστών και των online φίλων τους από εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές πάνω στο Facebook προς online διαφημιστικές εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι πηγή του "κακού" δεν είναι το ίδιο το social network, το θέμα παραβιάζει τους κανόνες προστασίας του και βέβαια δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας να κρατάει ασφαλείς τις προσωπικές πληροφορίες και τις δραστηριότητες των χρηστών.

Ειδικοί στο θέμα της ασφάλειας, θεωρούν ότι τα προσωπικά δεδομένα που διέρρευσαν είναι ικανά όταν χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά να προσφέρουν μια καλή εικόνα από το προφίλ του εκάστοτε χρήστη, τα ενδιαφέροντά του, το φιλικό του κύκλο και τον τρόπο ζωής του.

Το θέμα προέκυψε ύστερα από έρευνα της Wall Street Journal και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι περίπου 25 διαφορετικές διαφημιστικές εταιρείες έλαβαν τις συγκεκριμένες "ιδιωτικές" πληροφορίες. Ανάμεσα στις εφαρμογές που θεωρούνται υπεύθυνες για τη διαρροή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικάνικης εφημερίδας είναι οι δέκα δημοφιλέστερες στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Farmville (με περίπου 60 εκατ. χρήστες), το Texas Hold'Em Poker και το FrontierVille.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home