To πορνό στο κυνήγι του παράνομου downloading

Deasy @ 27.09.2010
To πορνό στο κυνήγι του παράνομου downloading

Μετά τις δισκογραφικές εταιρείες και τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, ήρθε και η ώρα της βιομηχανίας του πορνό να στραφεί εναντίον των sites που προσφέρουν παράνομο downloading. Μάλιστα, το παράνομο downloading φθάνει σε τέτοια μεγέθη πλέον που δημιουργεί τεράστιες απώλειες εσόδων, απειλώντας την επιβίωση της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Τα στούντιο λοιπόν έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται πάνω σε αγωγές εναντίον εκείνων των ατόμων που μοιράζονται μέσα από peer-to-peer δίκτυα ερωτικό περιεχόμενο, εξερευνώντας σύγχρονα εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαν να παρακολουθούν και να προστατεύουν αυτόματα υλικό, δικής τους πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εκδοθεί πολλές αγωγές κατ' αγνώστων που μοιράζονται περιεχόμενο για ενηλίκους σε BitTorrent sites, χρησιμοποιώντας peer-to-peer δίκτυα. Παράλληλα, η Larry Flynt Publications μήνυσε 635 ιδιώτες, γεγονός που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια των εταιρειών να κινηθούν απευθείας εναντίον των ιδιωτών, απειλώντας παράληλλα για νέες αγωγές. Μάλιστα οι συγκεκριμένες αγωγές αποτελούν και μια απειλή για τους κατηγορούμενους να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας. Και αυτό μάλιστα ίσως τελικά το σημαντικότερο χαρτί για τη βιομηχανία του πορνό, ώστε να σταματήσει η παράνομη διακίνηση, αφού προφανώς κανείς ιδιώτης δεν θα ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με ένα site που κατεβάζεις ροζ περιεχόμενο.

Μάλιστα, οι ενέργειες της βιομηχανίας του πορνό δεν σταματούν στις αγωγές αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί ζητώντας παράλληλα αλλαγές στους σχετικούς νόμους, αφού όπως λένε «η τεχνολογία τους έχει ξεπεράσει».

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ,ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ,TORRENTS,PEER-TO-PEER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home