Το ντουέτο RongRong & inri τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα των Sony World Photography Awards 2016

Deasy @ 04.02.2016
Το ντουέτο RongRong & inri τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα των Sony World Photography Awards 2016

Το καλλιτεχνικό ντουέτο των RongRong & inri είναι τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας Sony World Photography Awards, τα οποία θα λάβουν το βραβείο συνεισφοράς στο χώρο (Outstanding Contribution).

Οι RongRong & inri ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί από το 2000, θεωρούνται το πιο υποσχόμενο φωτογραφικό δίδυμο στην Κίνα, πειραματίστηκαν με νέες τεχνικές εμφάνισης ασπρόμαυρης φωτογραφίας σε σκοτεινό θάλαμο και οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται λυρικές, ενώ σε ένα σημαντικό βαθμό επανδημιουργούν σκηνές από βιβλία ή παλιά έργα ζωγραφικής. Το καλλιτεχνικό ντουέτο ίδρυσε τον πρώτο χώρο σύγχρονης τέχνης στην Κίνα (Πεκίνο) και ενέπνευσε πλήθος νέων φωτογράφων που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι RongRong & inri θα λάβουν το βραβείο Outstanding Contribution to Photography στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονομής των βραβείων Sony World Photography Awards 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 21 Απριλίου. Στο παρελθόν το ίδιο βραβείο έχουν πάρει μεγάλα ονόματα της φωτογραφίας, όπως ο Bruce Davidson, ο William Klein, η Mary Ellen Mark, o Elliot Erwitt.

Παράλληλα στο πλαίσιο των SWPA 2016, από τις 21 Απριλίου έως τις 8 Μαϊου, στο Sommerset House θα εκτίθεται ένα μεγάλο κομμάτι του έργου των RongRong & inri.

Untitled, 2008 No.25 - © Rong Rong & Inri

LiuLiTun 2002 No.13 - © Rong Rong & Inri

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home