Προγράμματα επεξεργασίας video

Deasy @ 02.04.2012
Προγράμματα επεξεργασίας video

Εφόσον το video που κατέγραψες με οποιαδήποτε από τις τρεις συσκευές που σου περιγράψαμε (βιντεοκάμερα, ψηφιακή κάμερα, κινητό τηλέφωνο) χρειάζεται μοντάζ, θα πρέπει να περάσεις από τη διαδικασία ενός προγράμματος διαχείρισης video.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και αν κάνεις μια βόλτα στο Internet σίγουρα θα ανακαλύψεις πολλές περισσότερες. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι εφόσον έχεις υψηλές απαιτήσεις, τότε θα αναγκαστείς να δώσεις ένα ποσό που κυμαίνεται από τα 50 περίπου ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με το πρόγραμμα. Αν οι απαιτήσεις για επεξεργασία είναι μικρές, δεν αποκλείεται να σου κάνουν και δωρεάν λύσεις. Ας δούμε λοιπόν μερικές από αυτές:

 

Windows Live Movie Maker - Δωρεάν

Η δωρεάν λύση της Μicrosoft που θα τη βρεις στα Windows. Βέβαια, όπως σε προειδοποιήσαμε και προηγουμένως θα πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι σχετικά με τις δυνατότητες που σου προσφέρει, καθώς τα εργαλεία επεξεργασίας είναι τα ελάχιστα δυνατά.

Εφόσον σε ικανοποιήσει, σου προσφέρει τη δυνατότητα να ανεβάσεις άμεσα το video που επεξεργάστηκες σε κάποιο από τα δημοφιλέστερα social networks, όπως το Facebook, το YouTube, το Flickr, προτείνοντάς σου μάλιστα την καταλληλότερη διάσταση για οποιοδήποτε από αυτά.

 

Adobe Premiere Elements 10 – Με πληρωμή

Ίσως είναι το πιο γνωστό πρόγραμμα, γεγονός που προφανώς οφείλεται στο όνομα της Adobe, που για κάποιους αποτελεί εγγύηση. Έχει πάρα μα πάρα πολλές δυνατότητες διαχείρισης του video, ώστε να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ παρά το πλήθος των εργαλείων διατηρεί τη φιλικότητα προς το χρήστη, ο οποίος σχετικά γρήγορα μπορεί να κατανοήσει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί καθένα από αυτά. Είναι μια λύση που απευθύνεται τόσο σε κάποιο αδαή χρήστη, καθώς μπορούν να τον βοηθήσουν μια σειρά από αυτοματοποιημένα εργαλεία που είναι διαθέσιμα, αλλά και τον πλέον προχωρημένο, αφού αντίστοιχα μια σειρά άλλων εργαλείων θα τον βοηθήσουν να εξαντλήσει τη δημιουργικότητά του.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για Mac.

 

CyberLink PowerDirector 10 – Με πληρωμή

Είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε εμείς το τελευταίο διάστημα, αν σου λέει αυτό κάτι... :p Φθηνότερο από το πρόγραμμα της Adobe αλλά με εξίσου πολύ καλά εργαλεία και ίσως ακόμα μεγαλύτερη ευχρηστία. Σχεδόν το σύνολο της διαδικασίας επεξεργασίας ενός βίντεο γίνεται με τον απλούστερο τρόπο, drug n drop, ώστε  να είναι απόλυτα κατανοητός και στον χρήστη που δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοια προγράμματα.

Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι ο χρόνος που διαρκεί το rendering του εκάστοτε video, ο οποίος στο PowerDirector 10 είναι πολύ μικρότερος από τα υπόλοιπα προγράμματα. Αντίστοιχα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς ακόμα και 3D video, που ίσως στην παρούσα φάση δεν σου φαίνεται τόσο χρήσιμο αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται να βρεις εφαρμογή του.

 

Corel VideoStudio Pro X5 – Με πληρωμή

Άλλο ένα πρόγραμμα που θεωρείται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές που έχεις για να διαλέξεις. Ανάμεσα στα προηγμένα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουν οι 3D δυνατότητες, ενώ σου προσφέρει δεκάδες τρόπους να κάνεις export ή import το video σου.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα επίσης προσφέρει βελτιωμένους χρόνους επεξεργασίας, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό, όταν αναφερόμαστε σε video high definition ή 3D, όπου το μέγεθός τους είναι πολύ μεγαλύτερο από τις στάνταρ αναλύσεις.

Εν ολίγοις, το VideoStudio Pro X5 αξίζει το χρόνο σας  όταν αποφασίσετε να ψάξετε για το software με το οποίο θα επεξεργαστείτε τα video σας.

VIDEO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home