Τι στο καλό είναι το Ello;

(έλα ντε)

Τι στο καλό είναι το Ello;

Δεν είναι να γυρίσεις λίγο τα μάτια σου μακριά από την οθόνη, κάτι θα χάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας κάποιος ντόρος για το Ello, το νέο κοινωνικό δίκτυο που λειτουργεί "ελεύθερο διαφημίσεων" και για την ώρα είναι ανοικτό μόνο σε όσους έχουν μια πρόσκληση από αυτούς που βρίσκονται ήδη μέσα.

Στέκομαι στην πόρτα, την έχω χτυπήσει ευγενικά (δηλαδή έδωσα το email μου και περιμένω την πρόσκληση) και για να περάσει η ώρα μέχρι να μου ανοίξουν περιδιαβαίνω στο Δίκτυο να δω τι γράφεται για το Ello.

Σκέφτομαι επίσης τα ψηφιακά κουφάρια και ημιθανείς απεικονίσεις του εαυτού μου που έχω αφήσει σχεδόν σε κάθε πλατφόρμα. Για να δούμε, α βέβαια έχω Diaspora, ίσως να μην έχω σβήσει ένα tumblr, το Google+ μου δεν το αναφέρω καν, όλοι έχουμε ένα ψηφιακό κουφάρι στο Google+ και δεν αποτελώ εξαίρεση, πέρασα από το jux, α ναι και το Path, ένα βράδυ ενός χειμώνα κάτι σκάλιζα στο jollycloud και στο peerindex ή όπως το λένε αυτό, α ναι και στο pinterest και στο instagram και στο foursquare, κοίτα τώρα τι θυμήθηκα, πάει και τόσος καιρός βλέπεις, τι γυρεύω έξω από το Ello;

Το Ello, λέει πως θέλει να είναι διαφορετικό. Δεν θα κατασκοπεύει τους χρήστες του (δεν θα μείνει άνεργη η NSA), δεν θα τους "πουλάει" στους διαφημιζόμενους, θα σέβεται το προσωπικό απόρρητο και αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα καλούδια που θα φτιάχνουν οι δημιουργοί του θα δίνεις τον οβολό σου. 

Σηκώνομαι στις μύτες μήπως και δω τίποτα από το παράθυρο. Α, έχει μια περιοχή που εξηγεί τα τι και τα πώς. Μια περιοχή που ονομάζεται... wtf και αν δεν τα πας καλά με τα αγγλικά ακρωνύμια, φαντάσου ένα ελληνικό site που στην περιοχή "Σχετικά με" να έγραφε κάτι σαν "ΤΣΚ" Τι Στον Κόρακα για να το θέσω ευγενικά. Α, βλέπω πως και σε άλλον δεν αρέσει.

Σαν να παραγνωριστήκαμε και ακόμα δεν συστηθήκαμε. 

Περιμένω την πρόσκληση. Κάποια στιγμή θα ανοίξει η πόρτα. Θα το περιεργαστώ και θα σου πω. Ισως να είναι καλό που η πρώτη εντύπωση είναι ξινίλα. Συνήθως δεν απογοητεύεσαι πολύ μετά. Καλό αυτό για το Ello. Τα μεγάλα μέσα της αλλοδαπής θυμήθηκαν ξαφνικά τους μετανάστες, αυτούς που φεύγουν από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα σε αναζήτηση ενός νέου ψηφιακού μέρους. Ισως το Ello πιάσει, σίγουρα αυτό θα εύχονται οι χρηματοδότες του, αλλά ευτυχώς η χρηματοδότηση από μόνη της δεν κάνει ένα κοινωνικό δίκτυο δημοφιλές. Είδα και την Google πόσο καλά τα έχει πάει, δεν πα'να'χει 3 στόλους τάνκερ με λεφτά, άμα ο κόσμος δεν θέλει, δεν θέλει, πάει και τελείωσε. Παραγγελιές σε τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Σαν τους άλλους που νομίζουν πως θα σώσουν τον κόσμο από τον καρκίνο με ένα Like ή θα ξεκινήσουν την επανάστα με τρία Retweets. Τι λέγαμε; Α ναι. Που λες...  Ξαφνικά με έπιασε μια νοσταλγία για το diaspora, τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;

SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home