Foursquare- Ο Αρτέμης Μάτσας του δικτύου

Digicat @ 07.04.2010
Foursquare- Ο Αρτέμης Μάτσας του δικτύου

Προέβαλλα σθεναρή αντίσταση ενάντια στο foursquare αρχικά. Λέω, μα, ποιος ο λόγος να δηλώνω ανά πάσα στιγμή που βρίσκομαι;  Έχει την πλάκα του, να υπάρχει ένα ρουφιάνος που του δηλώνεις οικιοθελώς  που βρίσκεσαι. Μπορείς να την σπάσεις σε κάποιον ( είμαι για καφέ κουφάλες) , μπορείς να κάνεις μια πρόταση σχετικά με το μέρος που βρίσκεσαι ( η καλύτερη μπριζόλα του Χαλανδρίου στου Κίτσουλα)  ή απλά να δηλώσεις ότι : “ honey I’m home”.

Οι σκεπτικιστές θα σου πουν « Μα αν δηλώνεις ότι δεν είσαι σπίτι, δεν κινδυνεύεις μη σε κλέψουν?» . Ναι, κάτσε πρώτα να μάθει ο κλέφτης το foursquare, να σε βρει, να σε ακολουθήσει και ειλικρινά ΑΝ είσαι τόσο άτυχος τι να πω. Εξάλλου υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας. Μπορείς να μη δηλώνεις περίτρανα σε twitter και facebook , ότι , ναι, πήγα σούπερμαρκετ να πάρω γάλα για τα παιδιά. Άσε και ένα check-in να πάει χαμένο.

Βρίσκω όμως ιδιαίτερα  χρήσιμο το Foursquare ως κοινότητα ανταλλαγής tips. Δηλαδή, αν βρίσκομαι σε μια περιοχή, και χωρίς να κάνω check-in, μπορώ να δω τις προτάσεις του κόσμου, σχετικά με τα μαγαζιά στη γύρω περιοχή. Θα ήθελα να με προστατεύσει κάποιος από π.χ. άσχημη συμπεριφορά προσωπικού σε εστιατόριο, από απαράδεκτα υψηλές τιμές ή από χαλασμένο φαγητό. Όπως θα ήθελα να μου προτείνει κάποιος και την καλύτερη σοκολάτα της πόλης. Ας μην κρυβόμαστε, το foursquare είναι ο μοντέρνος τρόπος διάδοσης της καλής εξόδου. Άντε και του καλού σουπερμάρκετ.

Και μην ξεχνάτε, σας βλέπω. Ρουφ- digicat

FOURSQUARE,TWITTER,FACEBOOK,SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home