Σκούπα στον υπολογιστή έβαλες;

Sofia Gkiousou @ 02.03.2012
Σκούπα στον υπολογιστή έβαλες;

Τώρα που μπαίνει η άνοιξη είναι ώρα για το θρυλικό spring clean. Αν είχαμε να ασβεστώσουμε θα ασβεστώναμε κι όλας. Στις εποχές που ζούμε όμως αντί για ασβέστη βάλαμε σκούπα στον υπολογιστή.

Η σκόνη μπαίνει στον υπολογιστή για να (τον) πεθάνει. Είμαι βέβαιη πλέον, κατόπιν λεπτής εγχειρήσεως που κάναμε στο τεράστιο κουτί του δικού μου.

Μετά από περίπου 5 χρονάκια ο υπολογιστής μου έχει πάθει σοκ. Θες η χρήση, θες τα χρόνια, θες η στεναχώρια που άλλα μοντέλα τον έχουν ξεπεράσει, θες μια απογοήτευση που ασχολούμαι και με το iPad, μου κάνει νερά. Βέβαια τον αγαπώ. Μου ‘χει βγάλει ένα σωρό δουλειές χωρίς να βγάλει άχνα. Τελευταία όμως δεν ήθελε καθόλου.

Δε βοηθάει επίσης που τις προάλλες περάσαμε και από άσπρο άσπρο και ευρύχωρο κατάστημα στο Covent Garden και έπαθα πατατράκ αφού ο χαμογελαστός υπάλληλος μου έδειξε διάφορα χαρακτηριστικά του άσπρου άσπρου (και ακριβού) μηχανήματος τους (ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε). Μου ‘χε πέσει το σαγόνι στο πάτωμα. Φταίει ένας φίλος που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μου έκανε πλύση εγκεφάλου να πάω να επισκεφτώ το αστραφτερό μηχάνημα. Όταν γύρισα σπίτι το ταλαίπωρο μπλιμπλίκι μου έμοιαζε κάπως δεύτερο.

Βέβαια με τα χρόνια έχουμε αγαπηθεί. Του ‘χω κάνει και αναβαθμίσεις, έχουμε αλλάξει και το λειτουργικό, βάλαμε πάνω και κανα δυο εξωτερικούς σκληρούς για να μην αισθάνεται πίεση και βαρυστομαχιάζει.

Πρόσφατη σκηνή του δράματος ήταν η μεγάλη μου επιθυμία να τον πετάξω από το παράθυρο όταν για να σώσει ένα βίντεο χρειάστηκε μία μέρα. Δεν υπερβάλλω. Μία μέρα ολόκληρη. Με κρασαρίσματα, με παρακάλια από μένα, με βρισίδια (“δούλεψε ρε για θα σε ρίξω στη μπανιέρα με το καυτό νερό”) και άλλα τέτοια της απελπισίας. Τελικώς άκρη βρήκαμε μόνο μπακαλίστικα, βλέπε αποθήκευση κομμάτι κομμάτι και μετά αποθήκευση του όλου με προσευχές και ευχέλαια.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να γλιτώσουμε την πλήρη κατάρρευση (τη δική μας) αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την καθαριότητα από το μπλιμπλίκι. Ένα θα σας πω. Στολή που φοράνε στα πυρηνικά εργοστάσια χρειάζεται πριν ανοίξεις υπολογιστή που έχει παραμείνει κλειστός 3 χρονάκια. Πολύ κακώς που δεν καλύψαμε τα πάντα στο χώρο με σεντόνια. Τη μάνα του και τον πατέρα του είχε μέσα. Για να καταλάβεις το περάσαμε ΚΑΙ με ηλεκτρική σκούπα. Το ότι δεν κάηκε είναι απόδειξη των ικανοτήτων και γνώσεων του συντρόφου μου.

Κι ένα περίεργο πράγμα. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω επιστημονικώς αλλά το μπλιμπλίκι πήρε τα πάνω του. Όχι πως τώρα θα ζήσει 10 χρόνια αλλά τα 5-6 μηνάκια χωρίς ταλαιπωρία τα ‘χει στο τσεπάκι. Και στο άλλο το μαγαζί - με τα άσπρα άσπρα μηχανήματα θα πηγαίνω κρυφά. Μη μου πάθει κατάθλιψη και κλατάρει τελείως.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που το σκεφτείτε σημειώνω ότι δεν ανοίγουμε τον υπολογιστή αν καλύπτεται από εγγύηση. Και καλό είναι αν το κάνετε να έχετε κι έναν ειδικό δίπλα που ξέρει από αποφόρτιση και στατικό ηλεκτρισμό (έτσι μου είπανε) για να μην κάνετε ζημιά. Ουδεμία ευθύνη φέρω όταν θα βαρέσει μπιέλα το μηχάνημα σας.

DESKTOP PC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home