Τρία κιλά πορνό. Να τ’αφήσω;

Sofia Gkiousou @ 13.10.2011
Τρία κιλά πορνό. Να τ’αφήσω;

Οι νόμοι οι παράλογοι δε μαστίζουν μόνο την Ελλάδα. Έχουμε και στο Ηνωμένο Βασίλειο φαεινές ιδέες και θα τις βροντοφωνάξουμε με χαρά και προφορά ακριβού ιδιωτικού σχολείου. Μία από τις πιο πρόσφατες είναι το φίλτρο πορνό. Όπως τ’ακούς.

Εξύπνησε που λες μια μέρα ο Πρωθυπουργός David Cameron και αφού τα συζήτησε με διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις που εκπροσωπούν αγανακτισμένες μαμάδες (που είναι και Χριστιανές) αποφάσισε να μας κόψει το πορνό. Όχι, λάθος. Αποφάσισε να προστατεύσει τα παιδιά. Ναι, ο ίδιος. Ήθελε να έρχεται κάθε βράδυ στα σπίτια μας και να ελέγχει ποια sites κοιτάμε. Μόλις μας τσάκωνε με πορνό θα μας ανέβαζε τους φόρους. Εντάξει υπερβάλλω αλλά δε μπορούσα να αντισταθώ.

Το σχέδιο που ανακοινώθηκε με κάτι γράμματα από εδώ μέχρι το Κανάλι της Μάγχης στις συντηρητικές εφημερίδες ήταν ότι από εδώ και πέρα τα παιδιά δε θα μπορούν να δουν πορνό διότι οι πάροχοι θα βάλουν φίλτρα. Και τώρα μιλάμε για τις φυλλάδες που έχουν εξώφυλλο πρωταγωνίστρια από δημοφιλή σαπουνόπερα με τα πλούσια ελέη της φόρα παρτίδα. Τέλος πάντων.

Εν τω μεταξύ εγώ ψάχνω τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργικού γραφείου και δε βρίσκω τίποτα σχετικό οπότε πολύ μπερδεύτηκα αν τελικά πάτησε πόδι ο David ή δεν πάτησε. Αυτό που έκανε σίγουρα ήταν τα αποκαλυπτήρια του ParentPort ενός site που έχει ως στόχο να διευκολύνει τους γονείς που θέλουν να καταγγείλουν εκπομπές, προϊόντα ή διαφημίσεις που έχουν εικόνες που μπορούν να θεωρηθούν σεξουαλικές ή ακατάλληλες για παιδιά. Μέχρι εδώ καλά.

Οι φήμες όμως για το πορνοφίλτρο δε σταμάτησαν. Να σου λοιπόν οι πάροχοι ως φωνή της λογικής που ανακοίνωσαν - σε όποιον σταμάτησε να κραυγάζει εναντίον της τσόντας για να ακούσει - ότι ετούτα δεν γίνονται. Εμ δε ρωτάγανε κι εμάς! Τέσσερις πάροχοι ήδη έχουν δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα φίλτρο στις υπάρχουσες συνδέσεις. Σε περίπτωση νέα σύνδεση ή αλλαγής παρόχου ο πελάτης θα ερωτηθεί αν θέλει φίλτρα - για πράγματα όπως πορνό, αυτοκτονίες, βία κλπ - ή αν δε θέλει. Εκεί ηρεμήσαμε λίγο γιατί κυκλοφορούσε και η φήμη ότι με το κάθε συμβόλαιο θα σε ρωτάνε αν θες να ενεργοποιήσεις την πρόσβαση στο πορνό.

Φαντάζεσαι δηλαδή να υπογράφεις φαρδιά πλατιά ότι θες και από πορνό; Να σου πω βέβαια, μπορεί να κάνει και καλό αυτό, να επέλθει μία απενοχοποίηση. Έχω κι άλλες σουρεάλ φαντασιακές καταστάσεις βέβαια. Πώς παλιά οι πονηρές βιντεοκασσέτες κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι; Ε τώρα θα οργανωνόμαστε. Όποιος έχει αφήσει ανοιχτό το πορνό θα κάνουμε το σπίτι του γιάφκα. Μπορεί να χρεώνει και με την ώρα. Ιδού η νέα επιχειρηματικότητα και οι ευκαιρίες.

 

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,SITES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home