Συστράτευση στις ΗΠΑ για τη σωτηρία των “Ονειροπόλων”

Deasy @ 05.09.2017
Συστράτευση στις ΗΠΑ για τη σωτηρία των “Ονειροπόλων”

Ακόμα και αν δεν έχεις λογαριασμό στο Twitter και μόνο το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέσο για να ανακοινώνει τις αποφάσεις του σε βάζει σε πειρασμό.

Σαν να μην έφταναν τα της (Βόρειας) Κορέας, ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε χθες στο αγαπημένο του μέσο και τιτίβισε (κατ’ άλλους έκραξε σαν κόρακας, η παρομοίωση αυτή ωστόσο νομίζουμε πως πρέπει να συνοδεύεται από μια γενναία συγγνώμη προς τα εν λόγω μαύρα πουλιά) ότι το Κογκρέσο πρέπει να ετοιμαστεί για να κάνει τη δουλειά του και να ασχοληθεί με τον νόμο DACA.

Λίγο αργότερα και αφού μεσολάβησε ένα “τιτίβισμα” για να ανακοινώσει ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα λάβουν ενισχυμένα και εξελιγμένα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε πως όλοι πρέπει να γνωρίζουν πλέον πως το συμφέρον των Αμερικανών πολιτών έχει προτεραιότητα και πως “οι ξεχασμένοι άντρες και γυναίκες δεν θα είναι πια ξεχασμένοι”.

Τι είναι όμως ο DACA; Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Deferred Action for Childhood Arrivals και είναι ένας νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 2012 επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον οποίο προστατεύονται τα παιδιά παράτυπων μεταναστών από απέλαση. Χάρη στον συγκεκριμένο νόμο 800.000 παιδιά διαμένουν στις ΗΠΑ με άδεια παραμονής που ανανεώνεται ανά δύο χρόνια. Οι ωφελημένοι από τη νομοθεσία αυτή ονομάζονται Dreamers, ή Ονειροπόλοι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Τραμπ, ο Τζεφ Σέσιονς, υποστήριξε χθες πως ο DACA παραβιάζει τις αρχές του κράτους δικαίου και δίνει αμνηστία στους παράτυπους μετανάστες.

Με το χθεσινό του “τιτίβισμα” (ή κράξιμο, μην επαναλαμβανόμαστε) ο Τραμπ δίνει στο Κογκρέσο προθεσμία έξι μηνών προκειμένου να αποφασίσει για το τι θα κάνει με τον συγκεκριμένο νόμο.

Θα πεις τώρα, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ψηφιακό κόσμο που περιγράφουμε συνήθως σε αυτές εδώ τις σελίδες. Εχει και παραέχει, διότι πολλοί από όσους τυγχάνουν της προαστίας του DACA εργάζονται στις μεγάλες εταιρείες του ψηφιακού μας κόσμου. Ο Τιμ Κουκ, ο επικεφαλής της Apple, λέει πως 250 εργαζόμενοι στην εταιρεία θα θιγούν από τυχόν κατάργηση του νόμου. Η Microsoft κάνει λόγο για 27 εργαζόμενους και σε μια μάλλον υψηλού συμβολισμού κίνηση ανακοίνωσε πως θα συνδράμει νομικά όσους θιγούν από τυχόν κατάργηση του νόμου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Google, o Σουντάρ Πικάι εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του Τραμπ, ενώ η εταιρεία του εξετάζει τις εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή σου. Το Facebook δεν έχει τοποθετηθεί όμως ο Μαρκ κάλεσε τους (Αμερικανούς) χρήστες της πλατφόρμας να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους τους στο Κογκρέσο και να εκφράσουν την ανησυχία τους.

Εφιάλτες βλέπουν οι Ονειροπόλοι…

ΗΠΑ,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home