Online μισογυνισμός: Δεν είναι όπως τον νομίζετε

Deasy @ 27.05.2016
Online μισογυνισμός: Δεν είναι όπως τον νομίζετε

Η βρετανική εταιρεία Demos αποφάσισε να δει πόσο μεγάλη έκταση έχει το πρόβλημα του μισογυνισμού στα ψηφιακά μέσα και ανέλυσε μια σειρά από επιθετικά και προσβλητικού χαρακτήρα tweets. Για μια περίοδο τριών εβδομάδων κατέγραψε 200.000 προσβλητικά μηνύματα που απευθύνονταν σε 80.000 ανθρώπους. Η πρώτη έρευνα έδειξε πως -στα αγγλικά, εννοείται- λέξεις όπως “τσόλι” και “πόρνη” χρησιμοποιούνται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.

Μια πιο προσεκτική έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες είναι πιο επιθετικές. Σύμφωνα με την Demos το 55% των αποστολέων ήταν γυναίκες, γεγονός που επιβεβαίωσε παλαιότερη έρευνα της εταιρείας σύμφωνα με την οποία το λεγόμενο ασθενές φύλο είχε την τάση να χρησιμοποιεί το ίδιο λεξιλόγιο με το λεγόμενο ισχυρό φύλο όταν πρόκειται να στηθεί… online καβγάς.

Οι γυναίκες δεν περνάνε καλά όχι μόνο στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στις πλατφόρμες σχολίων. Μια έρευνα του Guardian σε 70 εκατ. σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο site του έδειξε πως 8 στους 10 σχολιαστές που έχουν γίνει αποδέκτες επιθετικών σχολίων είναι γυναίκες. Επίσης διαπιστώθηκε πως η πιθανότητα να γίνει μία γυναίκα αποδέκτης επιθετικών σχολίων αυξανόταν εάν συμμετείχε σε συζητήσεις επί θεμάτων που θεωρούνται ανδρικά, όπως ο αθλητισμός ή η τεχνολογία. Ισότητα κανείς;

SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home