“Να στείλουμε τα παιδιά στο Harvard”

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η crowdfunding προσπάθεια του Humans of New York.

Deasy @ 29.01.2015
“Να στείλουμε τα παιδιά στο Harvard”

Όλα ξεκίνησαν με τη παρακάτω φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο Humans of New York, στο οποίο ο πιτσιρικάς έκανε λόγο ότι η διευθύντρια του σχολείου του είναι εκείνη που τον έχει επηρεάσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή του. "Όταν μπλέκουμε δεν μας αποβάλλει, αντίθετα μας συμβουλεύει ότι κάθε φορά που ένα παιδί φεύγει από το σχολείο, ένα νέο κελί ανοίγει στη φυλακή" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Vidal για την διευθύντριά του , την κ. Lopez.

(Μικρή παρένθεση: για όποιον δεν γνωρίζει το Humans of New York, αποτελεί ένα διαρκές φωτογραφικό project του Brandon Stanton στο οποίο οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας της αμερικάνικης μεγαλούπολης φωτογραφίζονται και αφηγούνται ταυτόχρονα ιστορίες από τη ζωή τους)

Το σχολείο του μικρού μας φίλου της φωτογραφίας βρίσκεται στο Brownsville στο Μπρούκλιν, την περιοχή με το μεγαλύτερο δείκτη εγκληματικότητας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οπότε το να ξεφύγεις από τις διάφορες μορφές εγκλήματος, είτε ως θύτης είτε ως θύμα μάλλον δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Αυτή λοιπόν η φωτογραφία και η ανταπόκριση του κοινού που την έκανε viral μέσα από το Facebook και η σειρά των υπολοίπων φωτογραφιών από τη συγκεκριμένη περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να στηθεί μια crowd funding καμπάνια στο Indiegogo από το Humans of New York για το σχολείο του μικρού, με τίτλο «Lets send kinds to Harvard». Ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν 100.000 δολάρια όχι όμως όπως φανταζόμασταν για να μαζευτεί ένα ποσό για υποτροφίες στο διάσημο πανεπιστήμιο αλλά –όπως ήθελε η ίδια η διευθύντρια του σχολείου- για να διοργανώνεται κάθε χρόνο μια εκδρομή των μαθητών μιας τάξης του σχολείου στο Πανεπιστήμιο. Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί η κ. Λόπεζ ότι θα δημιουργούσε το κίνητρο στους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους (όχι απαραίτητα στο Harvard) αποκτώντας μια εμπειρία από τη ζωή, την καθημερινότητα και το κλίμα ενός καλού Πανεπιστημίου. Μια εμπειρία που η κ. Λόπεζ πιστεύει ότι μπορεί να τους διευρύνει τους ορίζοντες, καθώς πολλοί από τους μαθητές της δεν έχουν καμία εικόνα έξω από την Νέα Υόρκη.

Τα 100.000 δολάρια που ήταν ο στόχος αρκούσαν για τις τρεις πρώτες εκδρομές. Ωστόσο το κοινό στην πλατφόρμα του Indiegogo έχει ανταποκριθεί τόσο πολύ στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο και απομένουν ακόμα άλλες 12 μέρες για τη λήξη της προθεσμίας.

Μια όμορφη πρωτοβουλία, έτσι δεν είναι;

HUMANS OF NEW YORK,CROWDFUNDING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home