Μετά από 44 χρόνια στη φυλακή

Deasy @ 26.11.2015
Μετά από 44 χρόνια στη φυλακή

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ είχε πριν από μερικές ημέρες το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, στο οποίο φιλοξενήθηκε ένας πρώην κατάδικος των αμερικάνικων φυλακών, ο οποίος μετά από 44 χρόνια επέστρεψε στη ζωή και μένει έκπληκτος ανάμεσα σε άλλα από τη χρήση της τεχνολογίας σήμερα.

Απομονωμένος στη φυλακή για σχεδόν μισό αιώνα, ο  Otis Johnson, 69 χρονών σήμερα (καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού), έχει χάσει όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον τρόπο με τον οποίο έχει μπει στη ζωή των ανθρώπων σήμερα. Αν κάτσουμε να το σκεφτούμε αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απόλυτα ειλικρινής η πρώτη εντύπωσή του όταν είδε ανθρώπους να κυκλοφορούν με τα ακουστικά τoυ smartphone στα αυτιά τους και να μιλάνε στον συνομιλητή τους. «Πίστευα ότι γεμίσαμε πράκτορες, ανθρώπους της CIA» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ εκπληκτικά ανθρώπινη είναι και η αντίδρασή του όταν μεταφέρει την απορία του «για το πώς καταφέρνουν οι άνθρωποι να κοιτούν μονίμως το κινητό τους και να περπατούν ταυτόχρονα, χωρίς να βλέπουν που πηγαίνουν».

Ο Otis Johnson περιγράφει βεβαίως και άλλες πτυχές από την επανένταξή του στην κοινωνία, όπως για τη διαφορά στο κόστος ζωής. Ενδεχομένως, το πιο φορτισμένο σημείο του ρεπορτάζ είναι εκείνο στο οποίο ο πρώην κατάδικος αναφέρει ότι προτιμάει για τη μετακίνησή του το λεωφορείο έναντι του μετρό, γιατί του επιτρέπει να βλέπει έξω και να παρατηρεί την συμπεριφορά των συνανθρώπων του.

Ας αφήσουμε όμως τα λόγια και ας περάσουμε στην εικόνα. Παρακάτω μπορείς να δεις μόνος σου το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home