παρακαλώ περιμένετε...
θέμα: Χρειάζομαι antivirus για το smartphone μου;
ερώτηση: Πρόσφατα αγόρασα ένα καινούργιο smartphone, από όπου μπαίνω στο Internet, διαβάζω και τα email μου, και αναρωτιέμαι μήπως όπως και στο PC μου, χρειάζομαι και στο τηλέφωνο μου κάποιο antivirus;
Προβολές | Σχόλια
dimvar στις 29.04.09

Οι ειδικοί στα θέματα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετικές απόψεις. Υπάρχουν αρκετοί που εδώ και καιρό έχουν προβλέψει πολλά και σοβαρά προβλήματα από ιούς στα κινητά τηλέφωνα, αλλά ακόμα δεν τα έχουμε δει. 

Βέβαια υπάρχουν περιπωσεις που έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των οποίων και ο ιός WINCE_CRYPTIC που στόχευε τα κινητά με λειτουργικό σύστημα βασισμένο στα windows. Αλλά σε γενικές γραμμές οι ιοί στα κινητά είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο ακόμα. 

Βέβαια πρέπει να ξέρεις, ότι και αυτοί που γράφουν τους ιούς προτιμούν να τους ετοιμάζουν για συστήματα που είναι εύκολα προσβάσιμα, και πολύ διαδεδομένα. Έτσι θα προκαλέσουν μεγαλύτερη εντύπωση. Οπότε όσο η διείσδυση της χρήσης smartphones, όπως το iPhone, ή τα Blackberry, ακόμα και το πολύ αναμενόμενο Android της Google, μεγαλώνει και το κοινό είναι πραγματικά μεγάλο, αυτό θα τραβήξει το ενδιαφέρον σε πολλούς επίδοξους πολιορκητές.

Καλό είναι λοιπόν να το έχουμε στο μυαλλό μας ότι σύντομα θα χρειαστεί να λάβουμε τα μέτρα μας όταν θα χρησιμοποιούμε έξυπνα τηλέφωνα για να βλέπουμε τα email μας και να σερφάρουμε στο Ίντερνετ. 

παρακαλώ περιμένετε...
 
Το email σας εδώ!
παρακαλώ περιμένετε...

Τι πιστεύεις για το ACTA;