LG GT540 Optimus

Techinsider @ 15.09.2010

Κομψό, όμορφο και πανάλαφρο, το LG GT540 Optimus είναι ένα smartphone για όσους θέλουν να μεταφέρουν τον διαδικτυακό τους κόσμο στο κινητό χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν μια περιουσία. Στα θετικά της συσκευής  το μέγεθος, το design, το λειτουργικό σύστημα (Google Android) και η τιμή (200 ευρώ). Αυτό το τηλέφωνο είναι η απόδειξη ότι σήμερα όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε ένα smartphone. Ζήτω η επανάσταση της φορητότητας, ζήτω η google, ζήτω η LG!

 

To Google or not to Google

Αυτό που είπε η Gartner σε πρόσφατη έρευνά της για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών επιβεβαιώνεται κάθε φορά που πιάνουμε στα χέρια μας ένα κινητό τηλέφωνο με Android. “Το Google Android το 2014 θα βρίσκεται στην πρώτη θέση, ελάχιστα μόλις μέτρα πίσω από τον πρώτο ” είπε πρόσφατα η εταιρεία αναλύσεων αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2014. Κινητά όπως το LG GT540 προσφέρουν σήμερα όσα είχαμε συνηθίσει πριν από 2 χρόνια να βλέπουμε σε συσκευές που κόστιζαν μια μικρή περιουσία. Μια όμορφη και μοδάτη συσκευή σαν το Optimus μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο, να μας φέρνει κοντά στους φίλους μας στο Facebook και το Twitter, να μας οδηγεί στην πόλη με το GPS, να κατεβάζει τα email, να διαβάζει αρχεία, να παίζει παιχνίδια και φυσικά να τηλεφωνεί. Κι όλα αυτά με 200 ευρώ! Αυτό είναι το θαύμα του Google Android, του λειτουργικού συστήματος της Google που προσφέρεται δωρεάν στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων κι έτσι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν φθηνές συσκευές με μια πληθώρα λειτουργιών. Γι'αυτό και το Google Αndroid θα βρεθεί στην κορυφή πριν τις προβλέψεις της Gartner. Βέβαια δεν είναι όλα τόσο ρόδινα με το Android...

Το GT540 έχει μεν Android αλλά όχι την τελευταία του έκδοση (Froyo 2.2). Δεν έχει καν την προηγούμενη έκδοση (2.1) που έχουμε δει σε συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν το καλοκαίρι όπως το Motorola Milestone. Το κινητό της LG έχει την έκδοση 1.6 και δεν έχει επιβεβαιωθεί πότε θα είναι διαθέσιμη αναβάθμιση για την έκδοση 2.1 (ίσως μάλιστα να μην φτάσει ποτέ το κινητό στην έκδοση 2.2). Αλλά είναι τόσο κακό αυτό; Αν εξαιρέσουμε ότι η έκδοση 2.2 έχει βελτιώσει διάφορα σημεία, έχει διορθώσει προβλήματα, έχει γίνει λίγο πιο λειτουργική και δίνει τη δυνατότητα για multitouch έλεγχο της συσκευής και flash στο ίντερνετ, δεν έχει άλλα μειονεκτήματα. Ίσως και ότι δεν θα παίζουν κάποιες εφαρμογές που θα κατεβάσουν οι χρήστες μέσω του Android Market. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτά είναι μικρά γράμματα για τους περισσότερους που θα επιλέξουν αυτή τη συσκευή, το Android 1.6 είναι μια χαρά και φυσικά είναι αρκετά διαδεδομένο αφού υπάρχει σε μια πληθώρα άλλων συσκευών. Οπότε enjoy!

 

Τα καλούδια της LG

Η LG δείχνει ότι έκανε δουλειά με το Android και δεν το “πέταξε” απλά μέσα στη συσκευή. Πέρα από τις μοναδικές εφαρμογές που δεν θα βρείτε σε άλλο κινητό, η συσκευή ενσωματώνει χαρακτηριστικά για μεγαλύτερη δικτύωση και διασκέδαση. Συνδέστε τους λογαριασμούς σας από το Facebook και το Twitter για να λάβετε τις τελευταίες ενημερώσεις για φίλους και γνωστούς και ακούστε ραδιόφωνο και τραγούδια στο MP3 player. Και το καλύτερο; Για να αλλάξετε τραγούδι, αρκεί ένα τίναγμα της συσκευής. Όσο για την κάμερα των 3MP, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για τις νυχτερινές λήψεις αλλά την ημέρα τα βλέπει όλα ξεκάθαρα και μπορεί μάλιστα να ξεχωρίσει τα πρόσωπα έτσι ώστε να σας βοηθήσει να κατηγοριοποιήσετε τις φωτογραφίες σας. Φυσικά οι φωτογραφίες με ένα κλικ ανεβαίνουν στο Facebook, το Twitter ή στέλνονται με email.  Γιατί όλα στη ζωή πρέπει να γίνονται με τον εύκολο τρόπο...

 

Και σε ροζ

Ας το παραδεχτούμε ότι τα smartphone που αξίζουν και διατίθενται σε ροζ δεν είναι πολλά λες και οι σέξι μπάρμπι δεν έχουν ζωή στο Facebook και το Twitter και δεν θέλουν να είναι online και να βρίσκουν το δρόμο τους μέσω GPS... Επειδή όμως το Otpimus δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια με στυλ αλλά σε όλους, η συσκευή διατίθεται επίσης σε μαύρο και λευκό. Διαθέτει 3 φυσικά κουμπιά στο μπροστινό τμήμα κι άλλα 2 αφής (που θέλουν λίγο πάτημα παραπάνω) ενώ υπάρχουν άλλα 2 πλευρικά κουμπιά για γρήγορη πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή και τη μηχανή αναζήτησης Google (η οποία ψάχνει τόσο το κινητό όσο και ολόκληρο το ίντερνετ). Η οθόνη αφής 3 ιντσών έχει ανάλυση 320x480 pixels ενώ το A-GPS βρίσκει τη θέση σας στο χάρτη (με τη βοήθεια των Google Maps ή άλλων προγραμμάτων πλοήγησης). Φυσικά έχει Bluetooth, Wi-Fi και βύσμα 2.5mm για να συνδέετε όποια ακουστικά θέλετε ενώ η μπαταρία διαρκεί από 1 έως 4 ημέρες ανάλογα τη χρήση. Πάνω απ'όλα όμως είναι ένα πραγματικό smartphone με designaτη διάθεση που απευθύνεται σε όλους και γι'αυτό το Relationship Status στο Gadgetbook του techinsider θα λέει: 

Engaged (σε γνώρισα, δεν είσαι τέλεια, αλλά σε αγαπώ)


LG,SMARTPHONES,ANDROID,FACEBOOK,TWITTER,GPS,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home